![]() |
TUNCAY AKAR |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ADMİN
Yönetici
Kayıt Tarihi: 14-Aralık-2007 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1014 |
Alıntı Cevapla
Konu: TUNCAY AKARGönderim Zamanı: 13-Nisan-2008 Saat 21:12 |
|
TUNCAY AKAR ![]() 1958 yılının Kasım ayında Sivas'da dogdu.
1975 yılında çeşitli kurumlarda ve öğrenim gördügü okullarda halk oyunları ile tanıştı.
1977 yılında Gazi Üniversitesi Turizm bölümde eğitimine devam ederken,Türkiye'de bir ilk olan TÜRK FOLKLOR dersini üniversitede almıştır.
1979 yılında KÜLTÜR BAKANLIGI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIGI tarafından acılan halk oyunları eğitmenlik kursunda başarılı olup HALK OYUNLARI ÖĞRETİCİSİ olmuştur.
Degerli Uzman TUNCAY AKAR yine bu yıllarda ilk ve orta öğretim okullarının degişik sınıflarında halk oyunları öğretmenligi yapmıştır.
1981 yılında İstanbul'da KADIKÖY FOLKLOR DERNEĞİ ni
kurmuş ve daha sonra bu derneği çalışma salonu,müzisyen kadrosu,öğretici kadrosu,kostüm çeşitliligi gibi bir çok unsurda geliştirerek İstanbul Folklor Derneği olarak halk oyunları sevdalılarının hizmetine sunmuştur .
Degerli Öğretmen
Almanya,Fransa,Hollanda,İspanya,Rusya,Portekiz,Polonya,Macaristan,Çek Cumhuriyeti,Romanya,Bulgaristan,Yunanistan gibi pek çok ülkede hazırladıgı halk oyunları ekipleri ile TÜRK FOLKLOR MOTİFLERİNİ büyük başarı ile sergilemiştir.
Degerli Uzman, Kırklareli,Bitlis,Sivas,Artvin,G.antep,Ş.urfa,İzmir,Aydın,Trabzon,Giresun ve pek çok yörelerimizin FOLKLORİK güzeliklerini her yaşta yüzlerce halk oyunu sevdalısına büyük bir sevda ile öğretmektedir.
Halen İstanbul Folklor Derneğinde kurucu başkanı,bir Üniverstenin folklor klubünde halk oyunları eğitmeni, Ataşehir Gönüllüleri Halkoyunları Ekibi eğitmenligi ve İstanbul Kadıköy'de bir çok ilk öğretim okulunda Halk oyunları eğitmenligi yapmaktadır.
Degerli Uzman ,hertürlü zorluga ramen Türk Halk Oyunlarını otantik ve degişime ugramamış halini koruyarak heryaştan Halk Oyunları sevdalılarına ÖĞRETMEKTE
Gelecek nesillerede bu şekilde taşımakta...
Araştırma:Fatih DÖNMEZ
Düzenleyen ADMİN - 06-Aralık-2009 Saat 22:33 |
|
|
www.aynatelevizyon.com
FACEBOOK GRUBUMUZ AÇILMIŞTIR TÜM DOSTLARIMIZI BEKLERİZ BİR TEŞEKÜR BİZE YETER |
|
![]() |
|
ADMİN
Yönetici
Kayıt Tarihi: 14-Aralık-2007 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1014 |
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2008 Saat 00:50 |
|
Tuncay hocamıza güzel bi tanıtım olmuş.. Fatih arkadaşa teşekkürler.. |
|
|
www.aynatelevizyon.com
FACEBOOK GRUBUMUZ AÇILMIŞTIR TÜM DOSTLARIMIZI BEKLERİZ BİR TEŞEKÜR BİZE YETER |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |