Ayna Televizyon Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > HALK OYUNLARI (FOLKLOR) > DEGERLİ ÜSDATLARIMIZ
  Aktif Konular Aktif Konular
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

TUNCAY AKAR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ADMİN Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1014
  Alıntı ADMİN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: TUNCAY AKAR
    Gönderim Zamanı: 13-Nisan-2008 Saat 21:12

TUNCAY AKAR

1958 yılının  Kasım ayında Sivas'da dogdu.
1975 yılında çeşitli kurumlarda ve öğrenim gördügü okullarda  halk oyunları ile tanıştı.
1977 yılında Gazi Üniversitesi Turizm bölümde eğitimine devam ederken,Türkiye'de bir ilk olan TÜRK FOLKLOR  dersini üniversitede almıştır.

1979 yılında KÜLTÜR BAKANLIGI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIGI tarafından acılan halk oyunları eğitmenlik kursunda başarılı olup HALK OYUNLARI ÖĞRETİCİSİ olmuştur.
Degerli Uzman TUNCAY AKAR  yine bu yıllarda  ilk ve orta öğretim okullarının degişik sınıflarında halk oyunları öğretmenligi yapmıştır.

1981 yılında İstanbul'da KADIKÖY FOLKLOR DERNEĞİ ni
kurmuş ve daha sonra bu derneği çalışma salonu,müzisyen kadrosu,öğretici kadrosu,kostüm çeşitliligi gibi bir çok unsurda geliştirerek İstanbul Folklor Derneği olarak halk oyunları sevdalılarının hizmetine sunmuştur .

Degerli Öğretmen  
Almanya,Fransa,Hollanda,İspanya,Rusya,Portekiz,Polonya,Macaristan,Çek Cumhuriyeti,Romanya,Bulgaristan,Yunanistan gibi pek çok ülkede hazırladıgı halk oyunları ekipleri ile TÜRK FOLKLOR MOTİFLERİNİ büyük başarı ile sergilemiştir.

Degerli Uzman, Kırklareli,Bitlis,Sivas,Artvin,G.antep,Ş.urfa,İzmir,Aydın,Trabzon,Giresun ve pek çok yörelerimizin FOLKLORİK güzeliklerini  her yaşta yüzlerce halk oyunu sevdalısına büyük bir sevda ile öğretmektedir.

Halen İstanbul Folklor Derneğinde kurucu başkanı,bir Üniverstenin folklor klubünde halk oyunları eğitmeni, Ataşehir Gönüllüleri Halkoyunları Ekibi eğitmenligi ve İstanbul Kadıköy'de bir çok ilk öğretim okulunda Halk oyunları eğitmenligi yapmaktadır.

Degerli Uzman ,hertürlü zorluga ramen Türk Halk Oyunlarını otantik ve degişime ugramamış halini koruyarak heryaştan Halk Oyunları sevdalılarına ÖĞRETMEKTE
               Gelecek nesillerede bu şekilde taşımakta...

Araştırma:Fatih DÖNMEZ

Düzenleyen ADMİN - 06-Aralık-2009 Saat 22:33
www.aynatelevizyon.com
FACEBOOK GRUBUMUZ AÇILMIŞTIR TÜM DOSTLARIMIZI BEKLERİZ

BİR TEŞEKÜR BİZE YETER
Yukarı Dön
ADMİN Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1014
  Alıntı ADMİN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04-Ağustos-2008 Saat 00:50

Tuncay hocamıza güzel bi tanıtım olmuş..

Fatih arkadaşa teşekkürler..

www.aynatelevizyon.com
FACEBOOK GRUBUMUZ AÇILMIŞTIR TÜM DOSTLARIMIZI BEKLERİZ

BİR TEŞEKÜR BİZE YETER
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.06
Copyright ©2001-2007 Web Wiz

Bu Sayfa 0,156 Saniyede Yüklendi.